tirsdag 22. mars 2011

Solsystemet

Solsystemet vårt består at åtte planeter: Merkur, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Staturn, Uranus og Neptun. Av alle de åtte planetene er Jupiter den største, men ingen er større enn sola. De indre planetene heter Merkur, Venus, Jorden og Mars og de består for det meste av stein og metall og kalles steinplanetene. De fire ytre planetene: Jupiter, Staturn, Uranus og Neptun som nesten bare består av helium og hydrogen. De ytre planetene er mye  større og tyngre enn de indre planetene og kalles ofte for gasskjempene. Mange tror at Pluto er en planet, men det regnes ikke som en av planetene i solsystemet. For lenge siden ble den regnet som en planet, men den regnes ikke som en planet lenger, fordi den er så liten. Det kalles en Dvergplanet. Pluto er ikke den eneste dverplaneten innenfor solsystemet. Det er fem spesielle objekter som kalles Ceres, Pluto, Haumea, Makemake og Eris i solsystemet. Disse regnes som dvergplaneter. I solsystemet finner man også kometer, kentaurer og damokloider er noen av dem. Kometer er ganske like på planeter, men veldig mye mindre


Før i tiden visste folk ikke mye om solsystemet, noen visste heller ikke om det. De fleste trodde det bare var små objekter som bevegde seg over himmelen. Ettervært begynte noen å forske på dette og fant ut at det ikke bare var små objekter, men planeter, astoider, kometer osv.

Solsystemet holder til i galaksen som heter melkeveien.

bildet er funnet her.

av hilde

3 Kommentarer:

Blogger Mete sa ...

Godt - nå er du i gang, Hilde!
Bra med kildehenvisning - altså hvor du har funnet informasjonen din hen. Er fornøyd med at du har henvist til hvor bildet kommer fra.

22. mars 2011 kl. 11:01  
Blogger Christine Wergeland sa ...

bra fakta, lærte mye : )

24. mars 2011 kl. 09:57  
Blogger Line Breilid ;) sa ...

Braa Hilde!!!!! Du er flink! Mye bra fakta!

25. mars 2011 kl. 01:43  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden